Cum am debutat in presa scrisa (concurs)

Ani de zile am spus tuturor că pasiunea mea este scrisul. Şi nu doar am spus, am şi scris caiete întregi, după care am trecut la fişiere întregi, de mulţi Mb. Puţine eseuri au fost publicate, unele sunt încă schiţe, cele mai personale nu vor vedea niciodată lumina. Pasiune şi mijloc de relaxare, scrisul este pentru mine cea mai  importantă modalitate de exprimare, urmată de designul interior. 

Dintotdeauna am crezut că sunt lucruri prea mari pentru putinţa mea şi că este mai bine ca acelea să fie încredinţate unora mai capabili. Aşadar, atunci când am început să scriu la modul serios, pentru un site serios şi pe teme generale, de care nu am îndrăznit să mă apropii niciodată (economie, ştiinţă, politică ş.a.) m-am simţit copleşită şi de onoare, dar şi de responsabilitate. Iată de ce.

În primul rând, nu am redactat niciodată articole profesioniste, cu excepţia celor câteva exerciţii din facultate, care până şi mie mi se păreau total neinteresante. În al doilea rând, mi-a fost foarte greu să scriu succint, interesant, obiectiv, având un unghi de abordare suficient de captivant şi un titlu care să promită, dar să nu dezvăluie nimic din conţinutul delicios al articolului, şi toate acestea în maxim 30 de minute per articol.  Dar ce spun eu? Şi astăzi mi-e greu, după ce am terminat cel de-al 301-lea articol publicat. În al treilea rând, încă nu am învăţat să aleg temele care să mă avantajeze cel mai mult, nici nu mă pricep să scriu titluri care să atragă cititori, dar sper ca - în curând - să ajung măcar la degetul mic al colegilor mei care sunt extrardinar de talentaţi. În al patrulea rând, şi ultimul (deşi ar mai fi multe de scris), pregătirea unui articol pentru revista printată (până acum am vorbit despre site-ul revistei) este unul dintre cele mai solicitante, dar extraordinare lucruri ever! Să ştii că un cuvânt de-ale tale rămâne acolo unde l-ai scris, să ştii că trebuie să verifici şi virgula şi mama virgulei pentru că după print nu mai ai loc de întors, să ştii că numele tău va fi citit de câteva zeci de mii de cititori, toate acestea înseamnă pentru mine adrenalină la maxim. Din cele 301, unul a ajuns în paginile revistei lunare şi - dacă voi scrie suficient de bine - acest lucru se va mai întâmpla.

Aşadar, astăzi vă prezint un preview al articolului meu, apărut în numărul din luna aprilie al revistei Semnele Timpului (print screen din curprinsul revistei). 



Pentru cei care sunt curioşi cu privire la întreg articolul de 4 pagini, pun astăzi la bătaie 3 numere pe care le voi oferi cadou. Câştigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorţi cu random.org, dintre cei care vor comenta la această postare, timp de o săptămână, adică până pe 8 mai 2012. 

Succes la concurs, dragilor!

6 comentarii:

Ana said...

M-ai facut curioasa, ia sa imi incerc si eu norocul:)

Andreea Isfan said...

Felicitari! Nu pot rata sa te citesc si pe hartie :)

Ella said...

Ma bucur enorm sa vad ca infloresti atat de frumos....te imbratisez cu mult drag.

Denisa said...

@Ana: deocamdată norocul e de partea voastră, pentru că e câte o revistă pentru fiecare dintre voi.
@ Andreea Isfan: mulţumesc frumos, sunt plăcut impresionată că mă citeşti.
@Ella: mă străduiesc să nu mă ofilesc, mă bucur că din afară se văd bobocei :D

Myrelutza said...

esti o persosna deosebita si talentata in tot ceea ce faci :)

Denisa said...

@Myrelutza: mulţumesc frumos

Post a Comment