N.R. (adică nu renunţa)

De cele mai multe ori în viaţă, pentru cei mai mulţi dintre noi, lucrurile nu vin pe tavă. 

Rareori se întâmplă să găseşti din prima locul de muncă perfect pentru calificările tale, exact în momentul în care eşti cel mai pregătit pentru aceasta. Rareori se întâmplă să îţi placă fiecare oră a zilei, o săptămână întreagă, împreună cu toţi oamenii pe care îi cunoşti şi îi întâlneşti. Şi tot rareori se întâmplă ca oamenii pe care îi iubeşti atât de mult încât simţi că arde inima în tine când eşti departe de ei să simtă ceva asemănător sau în acelaşi timp cu tine.

De puţine ori se întâmplă ca hainele să pară că au fost croite special pentru corpul tău, ca pielea să fie catifelată şi fără defecte exact în ziua în care ai mare nevoie de asta. De puţine ori se întâmplă să avem stomacul la fel de plat cum ne-ar plăcea, părul la fel de lung şi de mătăsos pe cât ne-am dori şi gleznele atât de subţiri ca să poţi purta perechea aceea formidabilă de sandale de la Michael Kors. 

De cele mai multe ori nu ai bani să cumperi Miss Dior cherie atunci când ai cea mai importantă întâlnire a vieţii tale sau biletul de avion ca să ajungi la cel iubit. De cele mai multe ori, coafura nu rezistă tocmai în zilele în care ar trebui să arăţi perfect, ba chiar ţi se ondulează cu toate plăcile din lume folosite succesiv şi simultan. De cele mai multe ori, te iubesc este urmat de pauză sau nu este spus deloc. De cele mai multe ori ardem prăjitura pregătită special pentru prietenii şi familia veniţi în vizită. Sau cozonacul nu creşte. Sau frişca nu are consistenţa necesară.

Aş putea continua cu eşecuri de toate felurile şi mărimile, sute numai din experienţa mea . Ce vreau să spun de fapt este că e foarte posibil să ai un vis, e posibil şi să fi încercat multe căi pentru a-l împlini şi e posibil să fi eşuat de multe ori. Cei apropiaţi îţi spun că nu se poate, că e greu, că nu ţi se potriveşte. Celorlalţi nu le pasă deloc. Nu mai ştii ce să faci şi unde să mergi. Poate că nici cele ce ţi-au venit pe tavă nu îţi sunt de prea mare ajutor.

Gândeşte-te.

Poate nu e visul potrivit. Sau timpul lui. Sau cu persoana potrivită.
Poate se rezolvă şi fără bani. Poate e nevoie de ceva creativitate. Şi de suflet.
În două vorbe: Nu Renunţa.

Pentru ca cea mai mare durere a omizii nu ii aduce moartea, ci o pereche superba de aripi.

8 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe said...

haha, cat imi place! chiar ma intrebam ce se ascunde in spatele initialelor N.R.!

Călin said...

în prescurtările folosite în chestionare (fie că-s ele sociologice, ori studii de piaţă)N.R. înseamnă "Nu răspund" :) . aşa că, avînd oarece apucături de sociolog în dotare, numai la "nu renunţa" nu m-am gîndit. dacă tot m-am oprit pe la tine, ţi-am adus din colţul meu ceva frumos, care sper să îţi fie pe plac.
http://www.youtube.com/watch?v=uiCRZLr9oRw

Denisa said...

@Lara: o mica strategie, recunosc :) Am vrut sa scriu, de fapt, un eseu dupa un interviu pe care l-am luat - la mine majoritatea discutiilor de pe messenger ajung sa fie interviuri :)) Dar nu am vrut sa folosesc initialele celui in cauza ca sa nu se descopere, ca citeste blogul. Am ales sa fie un fel personal de a incuraja pe cineva dintre cititorii mei :)

Denisa said...

@Calin: asa cum i-am spus si Larei, am apelat la o strategie ca sa atrag cititorii. O postare de ieri la care am lucrat 2 ore nu are decat 7 vizionari, aveam nevoie de o postare care sa-mi mai ridice mooralul :D
Da, aceea este melodia de la care am pornit postarea, SUPERBA!
Sper ca nu iti pare rau ca N.R. nu vine de la nu raspund :P

Liana said...

Traiectorii, draga Denisa. Destin ...

Denisa said...

@Liana: da, traiectorii si oportunitati :)

£avi H. said...

cu parere de rau iti spun ca nu se referea la tine, dar ti-l daruiesc acum, daca nu e prea tarziu cu mare placere >:D<:*

Denisa said...

@Lavi: nicio problema, de asta am intrebat, ca nu stiam cum se castiga premiile acestea :)
O sa mi-l pun pe blog, multumesc :)

Post a Comment